Sposób przygotowania:
Chleb pszenno-orkiszowy
Do dużej miski wsypujemy obie mąki, drożdże i sól, mieszamy. Następnie dodajemy olej i ciepłą wodę. Wyrabiamy ciasto na chleb rękoma, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Następnie przekładamy wyrośnięte ciasto do silikonowej keksówki i posypujemy ziarnami słonecznika. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 45 minut.
Po tym czasie wstawiamy wyrośnięty chleb do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w 200 stopniach. Upieczony chleb studzimy na kratce. Smacznego.
Po tym czasie wstawiamy wyrośnięty chleb do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w 200 stopniach. Upieczony chleb studzimy na kratce. Smacznego.