Sposób przygotowania:
Chleb pszenny z otrębami
Przygotowanie:
Mąkę przesiać do miski,zrobić wgłębienie w środku.W kubeczku rozetrzeć drożdże z cukrem i kilkoma łyżkami ciepłego mleka,wlać je w przygotowane zagłębienie i przysypać mąką.Gdy rozczyn wyrośnie,dodać sól,pozostałe ciepłe mleko i wyrobić ciasto.Dodać olej i porcjami otręby.Wyrabiać,aby równo rozprowadzić otręby w cieście.Odstawić ciasto,niech wyrośnie,a następnie rozłożyć do blach.Po powtórnym wyrośnięciu upiec.
Mąkę przesiać do miski,zrobić wgłębienie w środku.W kubeczku rozetrzeć drożdże z cukrem i kilkoma łyżkami ciepłego mleka,wlać je w przygotowane zagłębienie i przysypać mąką.Gdy rozczyn wyrośnie,dodać sól,pozostałe ciepłe mleko i wyrobić ciasto.Dodać olej i porcjami otręby.Wyrabiać,aby równo rozprowadzić otręby w cieście.Odstawić ciasto,niech wyrośnie,a następnie rozłożyć do blach.Po powtórnym wyrośnięciu upiec.