Sposób przygotowania:
Chleb pszenny z płatkami owsianymi
Zaczyn : do miski wkruszamy drożdże i dodajemy cukier, mąkę, wodę. Mieszamy do połączenia się składników i odstawiamy na 15 minut.
Następnie dodajemy pozostałe składniki i dokładnie wyrabiamy ciasto.
Miskę z ciastem stawiamy w ciepłym miejscu na około 30 minut.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto ponownie wyrabiamy i przekładamy do blaszki, odstawiamy do ponownego wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Blaszkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 1 godzinę. Upieczony chleb wyjmujemy z blaszki i studzimy.
Następnie dodajemy pozostałe składniki i dokładnie wyrabiamy ciasto.
Miskę z ciastem stawiamy w ciepłym miejscu na około 30 minut.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto ponownie wyrabiamy i przekładamy do blaszki, odstawiamy do ponownego wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Blaszkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 1 godzinę. Upieczony chleb wyjmujemy z blaszki i studzimy.
SylaUla
kuchenny świat