kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Chleb pszenny z siemieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczny, domowy chlebek. Przygotowany z dodatkiem siemienia lnianego. Polecam na kanapki.

Chleb pszenny z siemieniem

Składniki:

Chleb pszenny z siemieniem

 

Sposób przygotowania:

Chleb pszenny z siemieniem
Do miski wkładamy składniki na chleb i mieszamy oraz zagniatamy ciasto. Miskę przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut. Po tym czasie ciasto ponownie wyrabiamy i wkładamy do keksówki. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut. Rozgrzewamy piekarnik.

Smarujemy chleb zimną wodą i posypujemy siemieniem. 

Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę. 

Upieczony chleb przekładamy na metalową kratkę i studzimy.

Tagi:

pieczywo chleb