kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

chleb rozowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

pyszny chleb przypomina smak dzieciństwa

chleb rozowy

Składniki:

chleb rozowy

 

  • 2 szklanki otrębów
  • 2 łyżki siemię lniane
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 3 łyżki słonecznika
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka cukru
  • 3/4 kostki drożdży
  • 4 szklanki cieplej wody
  • 1 kg maki pszennej

Sposób przygotowania:

chleb rozowy
wymieszać wszystko bez maki i zalać 3 szklankami wody. dodać make i zalać 1 szklanka wody .

pozostawić do wyrośnięcia.
foremkę wysmarować masłem i obsypać bułką tarta.
włożyć ciasto . poczekać aż wyrośnie i posmarować jajkiem .
piec w temp 180 stopni ok 55 minut.