Sposób przygotowania:
Chleb ryżowy (bezglutenowy, bez drożdży)
Ryż zalewamy lenia wodą i pozostawiamy na 24h. Po tym czasie miksujemy ziarna ryżu z wodą. Całość będzie płynna a kawałki ziaren będę widoczne (nie zmielą się na mąkę). Dodajemy łyżeczkę soli oraz po szklance płatków owsianych i siemienia lnianego (niemielonego). Całość dokładnie mieszamy i zostawiamy na około 20-30 minut.
Blachę o wymiarach 21cm x 11cm (chlebową) wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto. Pieczemy w 180 stopniach C przez około 55-60 minut (do tzw „suchego patyczka”. Studzimy na kratce. Kroimy po wystudzeniu.
Blachę o wymiarach 21cm x 11cm (chlebową) wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto. Pieczemy w 180 stopniach C przez około 55-60 minut (do tzw „suchego patyczka”. Studzimy na kratce. Kroimy po wystudzeniu.