Sposób przygotowania:
Chleb tygrysi bardzo smaczny
Suche drożdże należy wymieszać z mlekiem i letnią wodą a potem przelać do miski. Pozostałe składniki umieścić w misce i wyrobić ciasto. Zakryć miskę ściereczką i zostawić ciasto do wyrośnięcia.
Po podwojeniu objętości chwilkę wyrobić i ułożyć na blasze formując bochenek i zostawić do wyrośnięcia. Składniki pasty ryżowej połączyć i posmarować pastą bochenek, zostawić na 10 minut.
Chleb piec 10 minut w 200 stopniach a potem 20 minut w 190. Po upieczeniu chleb wystudzić.
Po podwojeniu objętości chwilkę wyrobić i ułożyć na blasze formując bochenek i zostawić do wyrośnięcia. Składniki pasty ryżowej połączyć i posmarować pastą bochenek, zostawić na 10 minut.
Chleb piec 10 minut w 200 stopniach a potem 20 minut w 190. Po upieczeniu chleb wystudzić.
SylaUla