Sposób przygotowania:
Chlebki z kaszy i ryżu
Ryż jak i kaszę jaglaną wsyp do jednego garnka. Dodaj sól, liść laurowy oraz zioła jakie lubisz. Zalej wodą i gotuj około 15 -20 minut pod przykryciem, aż woda się wchłonie. Po tym czasie odczekaj jeszcze 15 minut, dodaj otręby i dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby dodaj pół szklanki wody, masa powinna być wilgotna.
Odczekaj, aż masa przestygnie, uformuj mokrymi rękoma chlebki , ułóż na papierze do pieczenia i piecz 50 minut w 250° C góra- dół.
Chlebki się delikatnie zrumienią. Pozostaw do stygnięcia. Skórka na drugi dzień staje się miękka. Przechowuj w lodówce.
Odczekaj, aż masa przestygnie, uformuj mokrymi rękoma chlebki , ułóż na papierze do pieczenia i piecz 50 minut w 250° C góra- dół.
Chlebki się delikatnie zrumienią. Pozostaw do stygnięcia. Skórka na drugi dzień staje się miękka. Przechowuj w lodówce.