Sposób przygotowania:
Chleb z białej kaszy gryczanej
Kaszę przepłukałam, wsypałam do miski i zalałam wodą. Przygotowałam to wieczorem. Na następny dzień rano (jeśli była taka potrzeba) dolałam wody. Woda musi być troszkę nad kaszą. Wsypałam 3 łyżeczki soli, wymieszałam i dalej to stało do wieczora.
Wieczorem zblendowałam wszystko.
Foremkę wyłożyłam papierem do pieczenia i wlałam do środka masę. I tak to stało sobie do następnego dnia do lekkiego wyrośnięcia.
Następnie chleb piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez godzinę. Przed pieczeniem wierzch posypałam czarnuszką.
Wieczorem zblendowałam wszystko.
Foremkę wyłożyłam papierem do pieczenia i wlałam do środka masę. I tak to stało sobie do następnego dnia do lekkiego wyrośnięcia.
Następnie chleb piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez godzinę. Przed pieczeniem wierzch posypałam czarnuszką.