Sposób przygotowania:
Chleb z twarogiemWykonanie :
Najpierw odmierzyłam obydwie mąki do których dodałam suche drożdże, przesypałam do misy Dodałam miękkie masło i jogurt. Dodałam pokruszony twaróg. Wsypałam cukier i sól.
Wyrobiłam ciasto (10 minut wyrabiałam ). Zostawiłam ciasto do wyrośnięcia przykryte ściereczka na 3 godziny.
Po 3 godzinach odgazowałam ciasto, wyrobiłam ponownie, uformowałam bochenek i zostawiłam na 30 minut do wyrośnięcia.
Po 30 minutach zrobiłam nacięcia na wierzchu, posypałam delikatnie mąką wstawiłam do nagrzanego pieca.
Piekłam 10 minut w 230 stopniach
potem 15 minut w 200 stopniach
30 minut w 180 stopniach
Podczas pieczenia parę razy skropiłam chlebek wodą, tak delikatnie.