Sposób przygotowania:
Chleb z koperkiem i kasza manna
Do miski dodajemy wszystkie skladniki i dobrze wyrabiamy. Odstawiamy pod przykryciem na ok.60 min. w cieple miejsce. Po tym czasie, jeszcze raz krotko wyrabiamy i wkladamy do naczynia zaroodpornego, wysmarowanego tluszczem lub na blache wylozona papierem do pieczenia. Ciasto posypujemy maka i odstawiamy na ok. 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 220°C. Ciasto na chleb nacinamy ostrym nozem i wkladamy do piekarnika. Na dno piekarnika wrzucamy 2 kostki lodu(bedzie tworzyla sie para). Po 15 min. temp. zmniejszamy do 200°C i wrzucamy znowu 2 kostki lodu i pieczemy nastepne 30 min. Przygotowanie w automacie do chleba: Dodajemy wszystkie mokre skladniki, nastepnie suche i nastawiamy program na normalny chleb. Ja nastawiam na wyrabianie ciasta, a do pieczenia przekladam chleb do piekarnika.
jovi
Netka
Piateczka!
Natala1210
Jojo
misia53