Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Chleb z ziarnami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Dla wszystkich miłośników domowego, pachnącego chlebka polecam chleb naszpikowany dużą ilością ziaren.

Chleb z ziarnami

Składniki:

Chleb z ziarnami

 

Sposób przygotowania:

Chleb z ziarnami
Do miski wsypać wszystkie składniki i wyrabiać ciasto, a następnie przełożyć je do przygotowanej podłużnej blaszki. Wierzch wyrównać ręką zwilżoną w wodzie, a następnie ciasto odstawić pod przykryciem na 5 h.

Po tym czasie ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez 20 min w temp. 200 st, a następnie zmniejszyć temperaturę na 190 st i piec kolejne 20 min.

Tagi:

chleb