Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Chleb pszenny z ziarnami na jogurcie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Chleb z ziarnami domowego wypieku bez ulepszaczy jest rewelacyjny. Pieczony w wypiekaczu do chleba jest bardzo łatwy do zrobienia.

Chleb pszenny z ziarnami na jogurcie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chleb pszenny z ziarnami na jogurcie

 

 

 

Sposób przygotowania:

Chleb pszenny z ziarnami na jogurcie
Świeże drożdże pokruszyć do garnuszka, wsypać cukier, wymieszać.( drożdże się rozpuszczą) Do wypiekacza wlać ciepłą wodę, kefir, olej i płynne drożdże.Wsypać przesianą mąkę i sól . Włączyć na program 10. Po 15 minutach wsypać ziarna i pozostawić do momentu gdy wypiekacz przestanie mieszać.( mój wypiekacz to MOULINEX OW5003 ) Następnie wyjąć mieszadełka, ciasto posmarować wodą i posypać płatkami owsianymi. Upieczony bochenek wyjąć z wypiekacza, ostudzić na kracie. Smacznego.
Chleb pszenny z ziarnami na jogurcie
Do wypiekacza wlać jogurt naturalny i ciepłą wodę
Chleb pszenny z ziarnami na jogurcie
Drożdże pokruszyć i wymieszać z łyżeczką cukru
Chleb pszenny z ziarnami na jogurcie
Drożdże wlać do wypiekacza wsypać przesianą mąkę i sól
Chleb pszenny z ziarnami na jogurcie
Gotowe ciasto posmarować wodą i posypać płatkami owsianymi