Sposób przygotowania:
Chleb bananowy
Banany obrać ze skórki i rozdrobnić lub ugnieść tłuczkiem do ziemniaków.
Wbić rozbełtane jajko, dodać olej, cukier i cukier waniliowy. Wymieszać wszystko razem.
Dodać przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia lub sodą oczyszczoną i szczyptą soli.
Wymieszać jeszcze raz z mąką i przełożyć do foremki wyłożonej papierem.
Wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach około55 minut.
Wbić rozbełtane jajko, dodać olej, cukier i cukier waniliowy. Wymieszać wszystko razem.
Dodać przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia lub sodą oczyszczoną i szczyptą soli.
Wymieszać jeszcze raz z mąką i przełożyć do foremki wyłożonej papierem.
Wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach około55 minut.


