jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 464]

Chleb bananowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 250
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taki chlebek bananowy jest dobry na śniadanie lub przekąski z ulubionymi dodatkami, a nie tylko jako deser.

Chleb bananowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Chleb bananowy

 

Sposób przygotowania:

Chleb bananowy
Banany obrać ze skórki i rozdrobnić lub ugnieść tłuczkiem do ziemniaków.

Wbić rozbełtane jajko, dodać olej, cukier i cukier waniliowy. Wymieszać wszystko razem.

Dodać przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia lub sodą oczyszczoną i szczyptą soli.

Wymieszać jeszcze raz z mąką i przełożyć do foremki wyłożonej papierem.

Wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach około55 minut. 


Chleb bananowy
Banany obrać ze skórki i rozgnieść widelcem
Chleb bananowy
Wynieszane sakładniki ciasta włożyć do foremki i włożyć do piekarnika
Chleb bananowy
Piec około 50 -55 inut w 180 stopniach i wyjąć na blat, wystudzić

Tagi:

babka ciasto