Sposób przygotowania:
Chlebek rodzynkowo - żurawinowy z chia1.

Wsypać do miski mąkę pszenną i żytnia pełnoziarnistą, wymieszać.
2.

Dosypać słonecznik, rodzynki, żurawinę, chia oraz płatki i znowu wymieszać.
3.

Wsypać cukier kryształ, za każdym razem mieszać.
4.

Dosypać sól kuchenną i znowu wymieszać łyżką drewnianą.
5.

Świeże drożdże poskubać w palcach i dodać do reszty składników, wymieszać.
6.

Na końcu wlać letnią wodę.
7.

Bardzo dokładnie wymieszać wszystkie składniki i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 30 minut.
8.

Po tym czasie ciasto "odgazować" i przełożyć do silikonowych foremek. Pozostawić jeszcze na około 15 minut.
9.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C i piec przez 15 minut. Potem zmniejszyć temperaturę do 200 stopni C i piec jeszcze chlebki przez 35 minut.
10.

Wystudzić na kratce.
11.

Smacznego !