Sposób przygotowania:
Chlebek z Müsli śniadaniowym
W szklance wody rozpuszczamy drożdże, miód oraz około 3 łyżki mąki 650. Otrzymany w ten sposób rozczyn odstawiamy do podrośnięcia. Miedzy czasie mieszamy ze sobą mąki oraz Müsli. Wyrośnięty rozczynu dodajemy do sypkich składników. Wlewamy olej oraz pozostałą wodę. Zagniatamy ciasto około 15 minut. Ciasto powinno być dość gęste. Gotowe powinno odchodzić od ręki i miski. Tak przygotowane odstawiamy w ciepłe miejsce do podrośnięcia (około 50 minut). Wyrośnięte przekładamy do przygotowanej (wyścielanej papierem do pieczenia) foremki. Wierzch ciasta smarujemy wodą. Chlebek odstawiamy na kilka minut do podrośnięcia (około 15). Następnie pieczemy go około 1 godziny w 180˚C. Gotowe wyjmujemy i studzimy na kratce.