Sposób przygotowania:
Chlebki Naan
1. Wymieszac drozdze z woda i cukrem odstawic na okolo 10 min.
2. Do maki dodac sol oraz proszek do pieczenia, wymieszac.
3. Do suchych skladnikow dodac olej, wymieszac by sie polaczyl z maka, nastepnie dodac jogurt, mleko oraz drozdze, dokladnie wyrobic ciasto (okolo 5 minut).
4. Odstawic ciasto do wyrosniecia (10-15min.)
5. Podzielic ciasto na 4 rowne porcje, formowac kulki, splaszczyc i walkowac na placek grubosci okolo 0,5 cm.
6. Piec na wysmarowanej tluszczem lub wylozonej papierem blasze okolo 15 min w nagrzanym wczesniej piekarniku w 140 stopniach C, lub jesli ktos nie lubi bladych piec do zrumienienia.
Smacznego
2. Do maki dodac sol oraz proszek do pieczenia, wymieszac.
3. Do suchych skladnikow dodac olej, wymieszac by sie polaczyl z maka, nastepnie dodac jogurt, mleko oraz drozdze, dokladnie wyrobic ciasto (okolo 5 minut).
4. Odstawic ciasto do wyrosniecia (10-15min.)
5. Podzielic ciasto na 4 rowne porcje, formowac kulki, splaszczyc i walkowac na placek grubosci okolo 0,5 cm.
6. Piec na wysmarowanej tluszczem lub wylozonej papierem blasze okolo 15 min w nagrzanym wczesniej piekarniku w 140 stopniach C, lub jesli ktos nie lubi bladych piec do zrumienienia.
Smacznego
misia53
Maxxx