Sposób przygotowania:
chlebki pita razowe
Drożdże rozpuścić mieszając z cukrem,dolać ciepłą wodę i pozostawić na 15-20 minut . Jeśli drożdże działają w roztworze będą powstawać bąbelki. Do drugiej miski wsypać obie mąki ,wymieszać je ,a następnie wlać rozczyn. Dodać też sól i oliwę. Dokładnie połączyć wyrabiając ciasto łyżką (składniki ładnie połączyły się,że zwyczajnie nie chciało mi się brudzić rąk). Odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto podrośnie włączyć piekarnik na 230-250 st, a w tym czasie bierzemy się za formowanie chlebków. Na solidnie podsypanej mąką stolnicy formować nieduże placuszki pomagając sobie ewentualnie walkiem. Moje miały grubość ok pół centymetra.Zostawić je jeszcze chwilę do podrośnięcia, a w tym czasie jeszcze dodatkowo wstawić blachę do rozgrzanego piekarnika. Na już gorącej blasze szybko położyć arkusz papieru do pieczenia ( uważajcie by się nie poparzyć) a na nim chlebki.Piec ok 10 minut. Chlebki najlepiej smakują tuż po upieczeniu.Z tej ilości wyszły dwie blachy chlebków.