Sposób przygotowania:
Chlebki pita zapiekane z ciecierzycą.
Ciecierzycę namoczyć w garnku z wodą na noc.Na drugi dzień odlać wodę,odsączyć ciecierzycę,cebulę i pomidory obrać,umyć,
pokroić w kostkę,z pomidorów uprzednio usunąć gniazdka,a także sparzyć skórkę na nich i zdjąć delikatnie nożykiem.Całość przetrzeć
przez sitko pałką lub przepuścić przez maszynkę oraz doprawić na
ostro lub mniej ostro.Nadziewać papką z ciecierzycy i warzywami
chlebki pita lub knysze i zapiekać ok.8-10 min. w nagrzanym piekarniku do 170-180 st.C.Podawać chlebki z pastą z dipem czosnkowym lub ziołowym.
pokroić w kostkę,z pomidorów uprzednio usunąć gniazdka,a także sparzyć skórkę na nich i zdjąć delikatnie nożykiem.Całość przetrzeć
przez sitko pałką lub przepuścić przez maszynkę oraz doprawić na
ostro lub mniej ostro.Nadziewać papką z ciecierzycy i warzywami
chlebki pita lub knysze i zapiekać ok.8-10 min. w nagrzanym piekarniku do 170-180 st.C.Podawać chlebki z pastą z dipem czosnkowym lub ziołowym.