Sposób przygotowania:
Chlebki pszenne z otrębami pszennymiWykonanie:
Najpierw odmierzamy mąkę, przesiewamy ją. Dopiero wtedy dodajemy drożdże i otręby pszenne, sól.
Składniki przekładamy do misy i dodajemy ciepłą wodę, wyrabiamy ciasto 3 razy po 5 minut ( robot klikamy na wałek).
Kiedy mamy ciasto dobrze wyrobione, przykrywamy je kloszem i zostawiamy do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto podwoi swoją objętość odgazowujemy je, dzielimy na dwie części i przekładamy do małych foremek wysmarowanych masłem i obsypanych mąką.
Pieczemy w 200 stopniach przez 15 minut i 30 minut w 180 stopniach.
Piekłam w parowym piekarniku. Jeśli nie macie takiego, wystarczy naczynie z woda postawić na dno piekarnika.
![Chlebki pszenne z otrębami pszennymi Chlebki pszenne z otrębami pszennymi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chlebki-pszenne-z-otrebami-pszennymi-455745.jpg)
![Chlebki pszenne z otrębami pszennymi Chlebki pszenne z otrębami pszennymi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chlebki-pszenne-z-otrebami-pszennymi-455746.jpg)
![Chlebki pszenne z otrębami pszennymi Chlebki pszenne z otrębami pszennymi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chlebki-pszenne-z-otrebami-pszennymi-455747.jpg)
![Chlebki pszenne z otrębami pszennymi Chlebki pszenne z otrębami pszennymi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chlebki-pszenne-z-otrebami-pszennymi-455748.jpg)