Sposób przygotowania:
Chłodnik
Buraczki wyszorować, oskrobać i pokroić na plasterki. Botwinę (liście bez łodyg) i szczaw dokładnie umyć i pokroić na cienkie paseczki. Włożyć do garnka, wlać tylko tyle wody by przykryła buraki. Posolić i wsypać 1 łyżeczkę cukru. Gotować do miękkości. Ostudzić.
Szczypiorek drobniutko pokroić, rzodkiewkę pokroić w plasterki a ogórka w kostkę. Włożyć do buraków, wlać śmietanę i maślankę,. dokładnie wymieszać. Obficie posypać koperkiem. Mocno schłodzić! Ugotowane na twardo jajka pokroić na ćwiartki. Włożyć do zupy.
SMACZNEGO!
Szczypiorek drobniutko pokroić, rzodkiewkę pokroić w plasterki a ogórka w kostkę. Włożyć do buraków, wlać śmietanę i maślankę,. dokładnie wymieszać. Obficie posypać koperkiem. Mocno schłodzić! Ugotowane na twardo jajka pokroić na ćwiartki. Włożyć do zupy.
SMACZNEGO!
Sarenka
elzbieta8960
jovi
wedith1
msewka
Henia
Miałam to samo. Dłuższy czas nie robiłam, bo syn nie lubi.A teraz robie sobie mniejszą porcję i już!
Śliweczka
Henia
Zapraszam! Właśnie się chłodzi!
misia53
jagoda.jagoda