Sposób przygotowania:
Chłodnik arbuzowo -porzeczkowy
Z arbuza wyjąc miąższ, usunąć pestki.
Miąższ włożyć do wyższego naczynia, dodać obrane, opłukane czerwone porzeczki.
Dodać białego wina,startą skórkę z pomarańczy (pomarańcze uprzednio sparzyć gorącą wodą) oraz odrobinę miąższu z wanilii. Owoce zmiksować blenderem.
Dosłodzić miodem wymieszać.
Włożyć do lodówki w celu schłodzenia.
Przed podaniem udekorować owocami , kleksem śmietany lub gęstego jogurtu.
Podawać dobrze schłodzony.
Miąższ włożyć do wyższego naczynia, dodać obrane, opłukane czerwone porzeczki.
Dodać białego wina,startą skórkę z pomarańczy (pomarańcze uprzednio sparzyć gorącą wodą) oraz odrobinę miąższu z wanilii. Owoce zmiksować blenderem.
Dosłodzić miodem wymieszać.
Włożyć do lodówki w celu schłodzenia.
Przed podaniem udekorować owocami , kleksem śmietany lub gęstego jogurtu.
Podawać dobrze schłodzony.
gusia1000
gosia56
BozenaMatuszczyk
Zapraszam pychotka;)