Sposób przygotowania:
Drożdżówki z twarogiem
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, dodajemy łyżkę mąki i cukru i mieszamy. Odstawiamy na 15 minut. Mąkę przesiewamy i mieszamy z resztą składników i rozczynem.
Zagniatamy ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Do twarogu dodajemy podane składniki i rozgniatamy widelcem.
Z ciasta formujemy kulki, spłaszczamy, wykładamy łyżkę masy serowej i formujemy kulki.Wykładamy na natłuszczoną blaszkę. Smarujemy rozkłóconym białkiem.
Pieczemy ok. 40 minut w 180 stopniach, Smacznego ;)
Zagniatamy ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Do twarogu dodajemy podane składniki i rozgniatamy widelcem.
Z ciasta formujemy kulki, spłaszczamy, wykładamy łyżkę masy serowej i formujemy kulki.Wykładamy na natłuszczoną blaszkę. Smarujemy rozkłóconym białkiem.
Pieczemy ok. 40 minut w 180 stopniach, Smacznego ;)