Chłodnik jarzynowy - Gazpacho

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Pomidory obrać ze skórki i usunąć gniazda na sienne. Ogórki obrać, przekroić wzdłuż...

Chłodnik jarzynowy - Gazpacho

Składniki:

Chłodnik jarzynowy - Gazpacho

 

 

 

Sposób przygotowania:

Chłodnik jarzynowy - Gazpacho

Pomidory obrać ze skórki i usunąć gniazda na sienne. Ogórki obrać, przekroić wzdłuż, wydrą żyć nasiona, pokroić w plasterki grubości 1cm. Cebulę, czosnek i paprykę oczyścić i pokroić w kostkę. Z bułki okroić skórkę, środek pokroić w kostkę. Wszystkie składniki rozdrobnić w mikserze, dolewając wodę i ocet, dodając sól i pieprz oraz olej, a na końcu koncentrat. Wylać chłodnik gazpacho do naczynia wstawić do lodówki na 2 godziny. Dodatki pokroić w kostkę, włożyć do oddzielnych miseczek, kromki chleba wysmażyć na gorącej oliwie. Gazpacho podawać z grzankami i pozostałymi dodatkami.


Tagi:

gazpacho