Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Chłodnik ogórkowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Rosół dokładnie odtłuścić, wymieszać z jogurtem, mlekiem lub kefirem,

Chłodnik ogórkowy

Składniki:

Chłodnik ogórkowy

 

Sposób przygotowania:

Chłodnik ogórkowy
Rosół dokładnie odtłuścić, wymieszać z jogurtem, mlekiem lub kefirem, dodać roztarty z solą ząbek czosnku i pokrojony ogórek. Schłodzić. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem i koperkiem. Podawać w talerzach z jajkiem ugotowanym na twardo i pokrojonym w ćwiartki. Do chłodnika podać ugotowany wcześniej na sypko ryż i kawałki mięsa cielęcego.

Tagi:

ryż jajko jajka