Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Chłodnik truskawkowo-czereśniowy

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Chłodnik truskawkowo-czereśniowy z domowym makaronem i bezami, taka zupa ucieszy każde dziecko i nie tylko.

Chłodnik truskawkowo-czereśniowy

Składniki:

Chłodnik truskawkowo-czereśniowy

 

Sposób przygotowania:

Chłodnik truskawkowo-czereśniowy
Z mąki, wody i oleju zagnieć ciasto na makaron, wyrobione ciasto rozwałkuj i potnij na szeroki kluski, domowy makaron rzucaj na wrzącą wodę i gotuj do momentu zagotowania się całości. Do miksera wrzuć umyte i wyszypułkowane truskawki, wydrylowane czereśnie, skórkę z limonki oraz mięta, wszystko razem zmiksuj a potem przelej przez sitko i dopraw cukrem. Zupę podawaj schłodzoną z makaronem i bezami.

Tagi:

beza mak bezy