Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Chłodnik wiśniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Na początek wiśnie umyć, zalać 2 l wodą, gotować przez kilka minut. Następnie przetrzeć przez sito, dodać sok, cukier i wszystko zagotować

 Chłodnik wiśniowy

Składniki:

Chłodnik wiśniowy

 

 

Sposób przygotowania:

Chłodnik wiśniowy
Na początek wiśnie umyć, zalać 2 l wodą, gotować przez kilka minut. Następnie przetrzeć przez sito, dodać sok, cukier i wszystko zagotować. Mleko wymieszać dokładnie z budyniem, wlać do przecieru z sokiem i gotować około 5 minut. Wystudzić. Przed podaniem zupę wymieszać ze spienioną śmietaną. Podawać z makaronem. Smacznego!:)