Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Chłodnik z a'la szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zielony chłodnik z młodej komosy podany z jajkiem

Chłodnik z a'la szpinaku

Składniki:

Chłodnik z a'la szpinaku

 

  • 1/2 kg młodych liści komosy
  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 płaska łyżka kucharka
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • 1/3 szklanki śmietany 12%
  • koper
  • do smaku sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Chłodnik z a'la szpinaku
Z łodyg komosy oberwać liście i dobrze wypłukać. Wrzucić na gotującą się wodę( ok. półtora litra )z kucharkiem .Gotować ok. 20 minut ,potem zestawić z ognia , aby ostygło i zmiksować. Doprawić solą ,świeżo zmielony,m pieprzem ,sokiem z cytryny i wymieszać ze śmietanką. Chłodnik wlać na talerze ,dodać obrane, pokrojone jajka i posypać koperkiem.