Ag.Zetka

Ag.Zetka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 392]

Chłodnik z botwinki, ogórka i rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na upalny, gorący dzień polecam chłodnik kryjący w sobie mnóstwo warzyw, które w połączeniu z jogurtem naturalnym dają pyszne i zdrowe danie.

Chłodnik z botwinki, ogórka i rzodkiewki

Składniki:

Chłodnik z botwinki, ogórka i rzodkiewki

 

Sposób przygotowania:

Chłodnik z botwinki, ogórka i rzodkiewki
Buraki obieramy, kroimy w drobną kostkę, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Botwinkę myjemy, osuszamy, kroimy liście i łodyżki na drobno, wrzucamy do wody z miękkimi już buraczkami, dodajemy odrobinę soku z cytryny, gotujemy razem 3 minuty. Odcedzamy i studzimy.

Ogórki i rzodkiewki myjemy, obieramy, kroimy w drobną kostkę.

Jajka gotujemy na twardo.

Warzywa mieszamy z jogurtem naturalnym, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pokrojone w kostkę jajka. Podajemy.