Sposób przygotowania:
Chłodnik z botwinki, ogórka i rzodkiewki
Buraki obieramy, kroimy w drobną kostkę, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Botwinkę myjemy, osuszamy, kroimy liście i łodyżki na drobno, wrzucamy do wody z miękkimi już buraczkami, dodajemy odrobinę soku z cytryny, gotujemy razem 3 minuty. Odcedzamy i studzimy.
Ogórki i rzodkiewki myjemy, obieramy, kroimy w drobną kostkę.
Jajka gotujemy na twardo.
Warzywa mieszamy z jogurtem naturalnym, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pokrojone w kostkę jajka. Podajemy.
Ogórki i rzodkiewki myjemy, obieramy, kroimy w drobną kostkę.
Jajka gotujemy na twardo.
Warzywa mieszamy z jogurtem naturalnym, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pokrojone w kostkę jajka. Podajemy.