Sposób przygotowania:
Zupa cukiniowa
Rosół wlewamy do garnka i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy marchew i myjemy, ścieramy na tarce do miski. Liście pora myjemy i kroimy na drobno.
Marchewkę i por wkładamy do gotującego się rosołu.
Obieramy ziemniaki i myjemy, kroimy w kostkę, dokładamy do gotującej się zupy.
Cukinię myjemy i ścieramy na tarce, posypujemy solą, mieszamy i wkładamy do zupy gdy ziemniaki są na wpół miękkie.
Gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Marchewkę i por wkładamy do gotującego się rosołu.
Obieramy ziemniaki i myjemy, kroimy w kostkę, dokładamy do gotującej się zupy.
Cukinię myjemy i ścieramy na tarce, posypujemy solą, mieszamy i wkładamy do zupy gdy ziemniaki są na wpół miękkie.
Gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie.