Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa z kurek
Grzybki kurki myjemy i oczyszczamy.
Następnie kroimy na mniejsze kawałki.
Obieramy i kroimy cebulę w kostkę a następnie przesmażamy w rondlu na maśle dodając oczyszczone pokrojone kurki oraz startą na tarce marchewkę.
Podsmażamy około 10 - 15 minut mieszając.
Do ugotowanego wcześniej bulionu mięsnego wkładamy podsmażone kurki wraz z cebulą.
Dodajemy obrane, opłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Gotujemy ok. 30 min, tak by ziemniaczki były miękkie.
Pod koniec gotowania dodajemy roztrzepane z mąka jajka (mieszając).
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku oraz przyprawą uniwersalną.
Do gotowej zupy możemy dodać posiekany koperek albo natkę pietruszki.
Następnie kroimy na mniejsze kawałki.
Obieramy i kroimy cebulę w kostkę a następnie przesmażamy w rondlu na maśle dodając oczyszczone pokrojone kurki oraz startą na tarce marchewkę.
Podsmażamy około 10 - 15 minut mieszając.
Do ugotowanego wcześniej bulionu mięsnego wkładamy podsmażone kurki wraz z cebulą.
Dodajemy obrane, opłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Gotujemy ok. 30 min, tak by ziemniaczki były miękkie.
Pod koniec gotowania dodajemy roztrzepane z mąka jajka (mieszając).
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku oraz przyprawą uniwersalną.
Do gotowej zupy możemy dodać posiekany koperek albo natkę pietruszki.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Miło mi dziekuje .;)