nuleczka

nuleczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 115]

Zupa krem pomidorowo-paprykowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Krem pomidorowo-paprykowy jest znakomitą alternatywą dla pomidorówki. Zupa jest lekko pikantna dzięki chili co nadaje jej wyjątkowego smaku.

Zupa krem pomidorowo-paprykowy

Składniki:

Zupa krem pomidorowo-paprykowy

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem pomidorowo-paprykowy
Papryki myję, wycinam gniazda nasienne i kroję na małe kawałki. Pozostałe warzywa kroję w większe kawałki. Wszystko wrzucam do garnka i zalewam bulionem. Dodaję pozostałe przyprawy i gotuję około 25 minut, aż warzywa będą miękkie. Wszystko blenduję na jednolity krem.

Podaję z makaronem lub ryżem. Można również dodać odrobinę śmietany na wierzch zupy.