Sposób przygotowania:
Chłodnik z gotowanych buraków
Buraki dokładnie oczyści, umyć a następnie ugotować do miękkości.
Po ugotowaniu obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Dodać 2 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku.
Doprawić solą,pieprzem,cukrem, oraz octem jabłkowym lub octem 10 %.
Wymieszać a następnie włożyć do lodówki na 20 minut.
Wyjąc dodać jogurt naturalny ponownie wymieszać do połączenia składników.
Gotowy chłodnik włożyć na 1 godzinę do lodówki.
Po ugotowaniu obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Dodać 2 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku.
Doprawić solą,pieprzem,cukrem, oraz octem jabłkowym lub octem 10 %.
Wymieszać a następnie włożyć do lodówki na 20 minut.
Wyjąc dodać jogurt naturalny ponownie wymieszać do połączenia składników.
Gotowy chłodnik włożyć na 1 godzinę do lodówki.
gusia1000