Sposób przygotowania:
Zupa z podgrzybkami
Grzyby dokładnie oczyścić , następnie pokroić na mniejsze kawałki.
Mięso rosołowe opłukać , włożyć do garnka zalać wodą i doprowadzic do zagotowania.
Zmniejszyć ogień i gotować około 20 minut.
Następnie dodać oczyszczone pokrojone grzyby,obraną cebule i dalej gotować aż grzyby będą miękkie.
Dodać obraną startą na grubych oczkach marchewkę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki.
Gotować do miękkości.
Dodać kostkę bulionową grzybową, doprawić do smaku przyprawą uniwersalną oraz w razie potrzeby solą i pieprzem.
Jajka rozbełtać, wymieszać z 3 łyżki kaszy mannej.
Na koniec do gotującej zupy cienkim strumykiem wlewać rozbełtane jajka z kaszą manną cały czas mieszając.
Pogotować jeszcze parę minut i zdjąć z ognia.
Gotową zupę na talerz, udekorować listkami pietruszki zielonej, oraz ugotowaną marchewką.
Zupę można zabielić śmietaną.
Mięso rosołowe opłukać , włożyć do garnka zalać wodą i doprowadzic do zagotowania.
Zmniejszyć ogień i gotować około 20 minut.
Następnie dodać oczyszczone pokrojone grzyby,obraną cebule i dalej gotować aż grzyby będą miękkie.
Dodać obraną startą na grubych oczkach marchewkę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki.
Gotować do miękkości.
Dodać kostkę bulionową grzybową, doprawić do smaku przyprawą uniwersalną oraz w razie potrzeby solą i pieprzem.
Jajka rozbełtać, wymieszać z 3 łyżki kaszy mannej.
Na koniec do gotującej zupy cienkim strumykiem wlewać rozbełtane jajka z kaszą manną cały czas mieszając.
Pogotować jeszcze parę minut i zdjąć z ognia.
Gotową zupę na talerz, udekorować listkami pietruszki zielonej, oraz ugotowaną marchewką.
Zupę można zabielić śmietaną.
gusia1000