Sposób przygotowania:
Chłodnik z papryką
Przygotowanie:
Na łyżce oliwy przysmaż posiekaną cebulę,1/4 pokrojonego w kostkę ogórka i posiekany koperek.( zostaw jedną gałązkę). Zalej bulionem.Gotuj 10 minut.Zagęść mąką ziemniaczaną rozmieszaną w wodzie.Przestudź.Do zupy wlej śmietanę,maślankę,dodaj 1,5 ogórka,zmiksuj.Przypraw solą,pieprzem i octem.
Pokrój tosty,zrumień na oliwie.Grzanki dodaj do zupy razem z posiekaną papryką,dymką i ogórkiem.Udekoruj koprem.
Na łyżce oliwy przysmaż posiekaną cebulę,1/4 pokrojonego w kostkę ogórka i posiekany koperek.( zostaw jedną gałązkę). Zalej bulionem.Gotuj 10 minut.Zagęść mąką ziemniaczaną rozmieszaną w wodzie.Przestudź.Do zupy wlej śmietanę,maślankę,dodaj 1,5 ogórka,zmiksuj.Przypraw solą,pieprzem i octem.
Pokrój tosty,zrumień na oliwie.Grzanki dodaj do zupy razem z posiekaną papryką,dymką i ogórkiem.Udekoruj koprem.