Sposób przygotowania:
Chłodnik z sokiem z ogórków kiszonych
Umyte buraki ugotować razem z botwinką . Jajka ugotować na twardo.
Ogórki obrać i pokroić na pół plasterki. Włożyć do miseczki i lekko posolić. Posiekać koper i szczypior.
Ugotowane buraki obierać ze skórki i pokroić w słupki, a botwinkę w paseczki.
Zmieszać kwaśne mleko ze śmietaną i sokiem z kiszonych ogórków. Włożyć wszystkie jarzyny, koper i szczypior .
Podawać kładąc na talerzu na zupę ćwiartki jajek
Ogórki obrać i pokroić na pół plasterki. Włożyć do miseczki i lekko posolić. Posiekać koper i szczypior.
Ugotowane buraki obierać ze skórki i pokroić w słupki, a botwinkę w paseczki.
Zmieszać kwaśne mleko ze śmietaną i sokiem z kiszonych ogórków. Włożyć wszystkie jarzyny, koper i szczypior .
Podawać kładąc na talerzu na zupę ćwiartki jajek