Sposób przygotowania:
Chłopski garnek
Boczek oraz kiełbasę pokroić w kostkę,wrzucić do rozgrzanego garnka, smażyć do momentu aż wytopią tłuszcz( gdyby było go za mało dodać łyżkę smalcu bądź masła)
Kapustę poszatkować, obraną cebulę pokroić w kostkę, marchewki i czosnek w plasterki, ziemniaki w dużą kostkę.
Składniki dodać do mięsa,smażyć aż staną się szkliste, często mieszając.
Pomidory obrać ze skórki, pokroić w małą kostkę, dodać do dania, smażyć do momentu aż puszczą sok.
Do garnka wlać rosół,dusić do miękkości składników.
W między czasie doprawić paprykami, solą i pieprzem.
Wlać przecier pomidorowy, dokładnie wymieszać, zostawić na gazie jeszcze chwilę.
Danie podawać gorące.
Kapustę poszatkować, obraną cebulę pokroić w kostkę, marchewki i czosnek w plasterki, ziemniaki w dużą kostkę.
Składniki dodać do mięsa,smażyć aż staną się szkliste, często mieszając.
Pomidory obrać ze skórki, pokroić w małą kostkę, dodać do dania, smażyć do momentu aż puszczą sok.
Do garnka wlać rosół,dusić do miękkości składników.
W między czasie doprawić paprykami, solą i pieprzem.
Wlać przecier pomidorowy, dokładnie wymieszać, zostawić na gazie jeszcze chwilę.
Danie podawać gorące.