VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 722]

Chłopski garnek z wołowymi pulpecikami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny i sycący chłopski garnek z wołowiną. Świetny pomysł na danie jednogarnkowe. Polecam na rodzinny obiad.

Chłopski garnek z wołowymi pulpecikami

Składniki:

Chłopski garnek z wołowymi pulpecikami

 

 

Sposób przygotowania:

Chłopski garnek z wołowymi pulpecikami
Marchewki oraz ziemniaki obieramy. Marchewkę kroimy w plasterki, ziemniaki, paprykę i cukinię w kosteczkę, pieczarki w plastry. Wkładamy wszystkie warzywa do garnka, podlewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu.

Mięso mielone wyrabiamy z pokrojoną w kosteczkę cebulką, jajkami, bułką tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe okrągłe pulpeciki.

Każdy obtaczamy w mące i smażymy na rumiano na patelni. Do podduszonych warzyw przekładamy mięso. Mieszamy.

Doprawiamy posiekana świeżą natką pietruszki, słodką czerwoną papryką, liściem lubczyku, solą i pieprzem.

Dusimy na wolnym ogniu do miękkości warzyw.