SUPERPRZEPIS

choinka

  • wiola333
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3
choinka Więcej zdjęć (2)

piękna i pyszna bezowa choinka

Składniki:

choinka

 

  • 1 białko
  • 8 dag cukru pudru
  • srebrne perełki
  • 1/3 czekolady deserowej
  • 1 łyżka mleka
  • 1 owoc daktyla suszonego

Sposób przygotowania:

choinka
białka ubić na sztywno, dodając cukier , ciągle ubijać aż masa będzie szklista i jednolita, następnie na formę wyłożoną papierem wylać kulki z białek takie aby jedna była mała, druga większa, a trzecia największa, piec w piekarniku ok 45 minut w 150 '. po upieczeniu rozpuścić czekoladę z dodatkiem mleka i na niej składać bezy w kształt choinki następnie polać czekoladą całą choinkę i udekorować perełkami, na wierzchu dać gwiazdę wyciętą z daktyla. Zapakowac w folię i związać kokardą.
choinka
Etap 1