mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Choinka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

drożdzowa choinka czekoladowa

Choinka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Choinka

 

 

Sposób przygotowania:

Choinka
drożdze rozpuszczamy w mleku, wkładamy do miski, dodajemy cukier, sól, olej, mieszamy, dodajemy mąkę ciągle zagniatając. Mąki dodajemy tyle ile uda nam się wgnieść. Odkładamy ciasto do lodówki, dzielimy na 8 częsci, wałkujemy i wycinamy choinkę, Smarujemy kremem czekoladowym, posypujemy migdałami i pokrywamy 2 częścią. Powstają nam 4 choinki. ROzcinamy boki i skręcamy widać to na zdjęciu. Na wierzch wykładamy orzechy włoskie i smarujemy białkiem. PIeczemy w 190 stopniach w rozgrzanym piekarniku.
Choinka
Etap 1wycięta pierwsza połowa choinki z ciasta
Choinka
Etap 2 osmarowana kremem czekoladowym choinka
Choinka
Etap 3naciete boki choinki skrecone i posypane orzechami
Choinka
Etap 4 choinka bezpośrednio po upieczeniu