Sposób przygotowania:
Choinka z naleśników szpinakowych
Naleśniki robimy w sposób tradycyjny - mieszamy jajko, szklankę mąki, szklankę mleka, szczypta soli i łyżeczka oleju.
Następnie dodajemy szpinak (ja dla ułatwienia kupuję mrożony szpinak, już rozdrobniony) i blendujemy. Smażymy naleśniki na patelni, po 2 min z każdej strony na średnim ogniu.
Na koniec składamy na trójkąciki, tworzymy z nich choinkę i przyozdabiamy według uznania - u mnie papryka robi za łańcuchy świąteczne, pietruszka za bombki i paseczki marchewki za śnieżynki.
Z marchewki jest również zrobiona gwiazda na szczycie choinki, a za pień robi kawałem prostokątny bakłażana.
Nadzienie według uznania, ja preferuję serek topiony o smaku śmietankowym.Smacznego !
Następnie dodajemy szpinak (ja dla ułatwienia kupuję mrożony szpinak, już rozdrobniony) i blendujemy. Smażymy naleśniki na patelni, po 2 min z każdej strony na średnim ogniu.
Na koniec składamy na trójkąciki, tworzymy z nich choinkę i przyozdabiamy według uznania - u mnie papryka robi za łańcuchy świąteczne, pietruszka za bombki i paseczki marchewki za śnieżynki.
Z marchewki jest również zrobiona gwiazda na szczycie choinki, a za pień robi kawałem prostokątny bakłażana.
Nadzienie według uznania, ja preferuję serek topiony o smaku śmietankowym.Smacznego !
Przyrządzenie naleśników
Smażenie
marietta
kasieqqqq
Dziękuję ;))