lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Ruloniki z naleśników

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ruloniki z naleśników z pyszną pastą

Ruloniki z naleśników

Składniki:

Ruloniki z naleśników

 

Sposób przygotowania:

Ruloniki z naleśników
Mąkę zmiksuj z jajem,mlekiem oraz szczyptą soli i odrobiną oliwy.Ciasto odstaw na 30 minut,na rozgrzanej oliwie usmaż cienkie naleśniki/Cebulę posiekaj,zeszklij na łyżeczce oliwy,dodaj rozmrożony szpinak.Całość dopraw do smaku,na koniec dodaj roztrzepane jaja.Całość wymieszaj,duś aż do ścięcia się jajek.Zestaw farsz z ognia,naleśniki posmaruj przygotowaną pastę,zwiń je w rulony które pokrój i zepnij wykałaczka aby się nie rozpadły.

Tagi:

szpinak szynka