Sposób przygotowania:
Choinkowe pierniczki w czekoladzie
Masło,miód i cukier rozpuszczamy razem w rondelku,tak aby nie dopuścić do zagotowania.Studzimy. Mąkę,kakao,sodę i przyprawę do piernika przesiewamy przez sito do miski.Dodajemy jajko i ostudzony miód z masłem.Miksujemy lub wyrabiamy na gładką masę.Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę.Następnie wyjmujemy,dobrze zagniatamy na posypanej mąką stolnicy i rozwałkujemy na grubość ok 4 mm.
Za pomocą różnorodnych foremek wykrawamy świąteczne kształty.Układamy na wysmarowanej olejem blaszce i pieczemy ok 15 min w tem. 180*C.Po upieczeniu są mięciutkie lecz po chwili twardnieją. Czekolady rozpuszczamy osobno w kąpieli wodnej lub w mikrofali.Dekorujemy wystudzone ciasteczka wedle uznania.Robimy dziurki igłą, nawlekamy nitkę i wieszamy na choince. WESOŁYCH ŚWIĄT :)
Za pomocą różnorodnych foremek wykrawamy świąteczne kształty.Układamy na wysmarowanej olejem blaszce i pieczemy ok 15 min w tem. 180*C.Po upieczeniu są mięciutkie lecz po chwili twardnieją. Czekolady rozpuszczamy osobno w kąpieli wodnej lub w mikrofali.Dekorujemy wystudzone ciasteczka wedle uznania.Robimy dziurki igłą, nawlekamy nitkę i wieszamy na choince. WESOŁYCH ŚWIĄT :)
olchunia90