Sposób przygotowania:
Chołodziec kresowy
Mięso opłukać, zalać wodą i ugotować. Pod koniec gotowania włożyć obrane i rozdrobnione warzywa i buraki. Botwinkę umyć, drobno pokroić i zalać przecedzonym wywarem, dolać kwas buraczany i doprawić solą. Gotować 15 minut. Kwaśne mleko wlać do garnka, dodać pokrojony koperek, ogórek. Mięso obrać
z kości drobno pokroić i włożyć do barszczu. Połączyć zsiadłe mleko z barszczem i zalać śmietaną. Wstawić do lodówki.
Jajka ugotować przekroić wzdłuż podawać do każdej porcji.
z kości drobno pokroić i włożyć do barszczu. Połączyć zsiadłe mleko z barszczem i zalać śmietaną. Wstawić do lodówki.
Jajka ugotować przekroić wzdłuż podawać do każdej porcji.