Sposób przygotowania:
Syryjskie naleśniki z twarogiem, gruszką i miodem
Do wysokiego naczynia wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, sól, cukier waniliowy i mleko. Miksujemy krótko, tylko do moment połączenia się składników.
Ser biały rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt naturalny oraz brązowy cukier. Mieszamy.
Smażymy naleśniki na małej patelni na kropelce oliwy. Gdy naleśnik zetnie się z jednej strony, nakładamy czubatą łyżkę sera i składamy naleśnika na pół, dociskamy brzegi. Przekładamy na drugą patelnię i smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym maśle.
Dojrzałe gruszki kroimy w kostkę, mieszamy z miodem oraz pokrojonymi na kawałki orzechami. Polewamy gotowe naleśniki.
Ser biały rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt naturalny oraz brązowy cukier. Mieszamy.
Smażymy naleśniki na małej patelni na kropelce oliwy. Gdy naleśnik zetnie się z jednej strony, nakładamy czubatą łyżkę sera i składamy naleśnika na pół, dociskamy brzegi. Przekładamy na drugą patelnię i smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym maśle.
Dojrzałe gruszki kroimy w kostkę, mieszamy z miodem oraz pokrojonymi na kawałki orzechami. Polewamy gotowe naleśniki.