Sposób przygotowania:
"Chrupiąca" pasta z cieciorki
Do garnka przesyp odcedzoną cieciorkę. Na suchej patelni podpraż sezam, aż lekko się przyrumieni. Ostudzony przesyp do garnka z cieciorką. Wlej sok, z cytryny, wodę, oliwę z oliwek, posól do smaku i wszystko zmiksuj. Jeśli chcesz, żeby pasta była rzadsza, dolej jeszcze odrobinę wody. Wstaw na chwilę do lodówki. Przed podaniem posyp świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. podawaj z świeżym pieczywem, na przykład bagietką i ulubionym dodatkami, choć pasta solo też jest przepyszna. Dzięki temu, że nie użyliśmy gotowej pasty tahini, ziarenka sezamu przyjemnie chrupią podczas jedzenia. Smacznego!
Nina W.
kapitan_barbarossa
Sweet Coala
Hehe, no pewnie, ze trzeba! I zawsze to coś nowego na kanapce ;)
Sweet Coala
Polecam gorąco! Nie trzeba ucierać sezamu na tahini, ani kupować gotowej pasty sezamowej. Prosto, szybko i przepysznie ;)
marietta