dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Chrupiąca surówka z jogurtem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Kolorowa, zdrowa i bardzo smaczna surówka z cukinią, papryką, ogórkiem i cebulką oraz z sosem jogurtowym.

Chrupiąca surówka z jogurtem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chrupiąca surówka z jogurtem

 

Sposób przygotowania:

Chrupiąca surówka z jogurtem
Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Paprykę oczyszczamy z pestek i kroimy w średniej grubości kostkę. Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cukinie dzielimy na pół i kroimy w plasterki. Obraną cebulę siekamy. Warzywa dokładnie mieszamy ze sobą. Jogurt mieszamy z przyprawami do smaku oraz koperkiem. Dodajemy do sałatki i delikatnie mieszamy. Smacznego!
Chrupiąca surówka z jogurtem
Warzywa płuczemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę.
Chrupiąca surówka z jogurtem
Cukinie zieloną i żółtą kroimy w półplasterki.
Chrupiąca surówka z jogurtem
Wszystkie warzywa dokładnie ze sobą mieszamy.
Chrupiąca surówka z jogurtem
Jogurt mieszamy z koperkiem i przyprawami.