migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Chrupiąca surówka z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne lekka surówka do obiadu czy tez mięska z grilla. Ja robię z dodatkiem śmietany wtedy nie robi sie taka wodnista ale można równiez dodać jogurtu. Najlepie przygotować tuż przed podaniem sałata pozostanie wtedy chrupiąca.

Chrupiąca surówka z koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chrupiąca surówka z koperkiem

 

  • 1 średnia główka kruchej sałaty
  • 400 g rzodkiewek
  • 1 mały pęczek koperku
  • 3-4 łyżki śmietany 18 %
  • sól ziołowa do smaku

 

Sposób przygotowania:

Chrupiąca surówka z koperkiem
Sałatę porwać na małe kawałki, ja użyłam tych liści ze środka tworzących główkę są bardziej chrupiące. Rzodkiewki oczyścić i pokroić dowlonie. Ja pokroiłam mniejsze w plasteki a większe w półplasterki. Koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać śmietanę a do smaku doprawić solą ziołową. Jeszcze raz wymieszać i podawać. Pyszna i lekka, najlepsza do mięska czy kiełbaski z grilla.
Chrupiąca surówka z koperkiem
Etap 1 Sałatę opłukać i porwać na małe kawałki.
Chrupiąca surówka z koperkiem
Etap 2 Rzodkiewki oczyścić i pokroić dowlonie.
Chrupiąca surówka z koperkiem
Etap 3 Wszystkie dokładnie składniki wymieszać.
Chrupiąca surówka z koperkiem
Etap 4 Dodać śmietanę a do smaku doprawić solą ziołową.

Tagi:

sałata