Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Chrupiące ciastka z kleiku ryżowego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Chrupiące, a zarazem delikatne

Chrupiące ciastka z kleiku ryżowego Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Chrupiące ciastka z kleiku ryżowego

 

  • 170 gram kleiku ryżowego
  • 0,5 kostki margaryny
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szklanka cukru
  • 3 jajka
  • łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią

Sposób przygotowania:

Chrupiące ciastka z kleiku ryżowego
Na stolnicy wysypujemy kleik ryżowy, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia oraz oba cukry, wbijamy jajka i dodajemy miękką margarynę - zagniatamy na jednolitą masę. Z powstałego ciasta formujemy takie mini kluski śląskie i układamy je na papierze do pieczenia. Piekłam ok 20-25 minut w temperaturze 180*, po ostudzeniu gotowe do jedzenia
Chrupiące ciastka z kleiku ryżowego
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...
Chrupiące ciastka z kleiku ryżowego
wszystkie składniki zagniatamy na jednolitą masę
Chrupiące ciastka z kleiku ryżowego
Z powstałego ciasta formujemy takie mini kluski śląskie