Sposób przygotowania:
Cytrusowe ciasteczka na kleiku ryżowymETAP 1:
W misce wymieszać kleik z mąką i proszkiem do pieczenia. Zetrzeć skórkę z mandarynki, wymieszać.
ETAP 2:
Masło utrzeć na puszysty krem z cukrem. Dodać po jednym jajku i za każdym razem ucierać.
Z drugim jajkiem dodać sok wyciśnięty z mandarynki. Do mokrych składników dodać sypkie i wymieszać ( łyżką).
ETAP 3:
Wilgotnymi dłońmi formować okrągłe ciasteczka, małym palcem zrobić dziurkę. Układać na blaszce wyłożonej papierem, zachować spory odstęp ponieważ ciastka rosną podczas pieczenia.
ETAP 4:
Ciepłe układać na kratce do studzenia. W dziurki nakładać konfiturę pomarańczową. Zostawić do wystudzenia. Oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!